TUOTANTOTILAT

Alussa teimme juomaa omassa keittiössä. Pesimme satoja ja satoja pulloja pienessä keittiössämme ja kuumensimme pulloja uunissa kuin oltaisiin oltu oman pienen juomatehtaan puuhailijoita. Kuusenkerkkäjuoman valmistus oli intohimo ja samalla hauskaa yhdessä tekemistä jossa jokainen vaihe saattoi olla odottamattomia haasteita täynnä. Mutta oli kivaa luoda jotain ainutlaatuista ja omasta sydämestä tulevaa.

Kun juoma alkoi saada suosiota myyjäisissä, alettiin miettimään miten voitaisiin laajentaa toimintaa ja tarjota juomaa laajemmalle yleisölle. Saatiin ajatus siirtää tuotanto läheiselle koululle joka on nykyään  kylätoimikunnan omistuksessa. Siellä olisi käytössä tilava keittiö ja enemmän resursseja. Muutettiin koulun keittiö juomien tuotantotilaksi missä oli mahdollisuus tehdä suurempia juomamääriä.

Kun juomamme suosio jatkoi kasvuaan ja tilausten määrä nousi nopeasti, meidän piti miettiä uusia tapoja vastata kysyntään.Myös Rahula -talon keittiö oli alkanut käydä ahtaaksi, ja satojen pullojen käsittely oli muuttunut yhä haastavammaksi. Siksi päätimme ulkoistaa osan tuotannosta luotettaville alihankkijoille.

Yhteistyö luotettavien alihankkijoiden kanssa osoittautui ratkaisevaksi askelmaksi liiketoiminnassamme. Heillä oli tarvittava osaaminen ja kapasiteetti vastata kasvavaan kysyntään, samalla kun pystyimme keskittymään tuotteen kehittämiseen ja markkinointiin. Vaikka siirto pois omasta keittiöstä tuntui aluksi haikealta, se oli välttämätön askel skaalautuvuuden varmistamiseksi.

Nyt juomamme valmistetaan useissa eri paikoissa, mutta intohimomme ja omistautumisemme tuotteen laatuun ovat säilyneet ennallaan. Vaikka emme enää itse valmista kaikkia tuotteita omassa keittiössämme, jokainen pullo tai pakkaus edustaa edelleen sitä samaa ainutlaatuista makua ja sydämestä tulevaa laatua, joka teki siitä alusta alkaen niin erityisen.

Pullojen käsittelyprosessiin kuuluivat pullojen pesu sekä kuumennus uunissa
Pullojen korkit desinfioitiin kiehauttamalla ne vedessä ennen pullotusta
Ensimmäiset vuodet juomat pullotettiin käsin yksi pullo kerrallaan
Lopulta juoma saatiin pulloihin, joihin liimattiin vielä etiketit käsin