ONKO TÄMÄ MUIDENKIN MIELESTÄ HYVÄÄ?

Ajateltiin kokeilla miten ihmiset lähtisivät ostamaan tätä juomaa, niinpä pidettiin  elokuussa 2018 pihatapahtuma meidän Rahula Ranchillä, jossa oli myynnissä Kuusenkerkkä-inkiväärijuomaa sekä siitä jossain kesän kuhnussa kehiteltyä sokeritonta versiota, joka oli makeutettu hunajalla.

Myynti tarjosi vieraille mahdollisuuden maistaa jotain ainutlaatuista ja luonnollista, samalla kun se avasi keskusteluja luonnon antimista ja perinteistä. Tapahtuma houkutteli paikallisia asukkaita ja vierailijoita jakamaan hyvää fiilistä ja nauttimaan kesäpäivää yhdessä. Juomien myynti pihatapahtumassa oli esimerkki siitä miten voimme kunnioittaa ja hyödyntää paikallisia raaka-aineita. Tapahtuma oli menestys joka innosti jatkossakin kokeilemaan uusia makuja.

JOULUTORI 2018

Joulun lähestyessä päätimme lähteä myymään kuusenkerkkäjuomaa Mikkelin Joulutorille. Kuusenkerkkäjuomaperhe oli kasvanut taas yhdellä tuotteella: Kuusenkerkkäglögillä. Tässä vaiheessa kumikorkit vaihtuivat kierrekorkkeihin. Pian Kuusenkerkkäjuomat saivat mainetta Joulutorin erikoisuutena. Ihmiset alkoivat jopa jonottaa kojun edessä päästäkseen maistamaan näitä uniikkeja herkkuja, ja viemään pukinkonttiin aarteita.

Aamut kaksi viikkoa kestävällä Joulutorilla valkenivat kylminä kun valmistauduttiin innolla päivään. Piti olla tarkkana ja toiveikkaana ettei juomat jäädy lasipulloissa. Torilla oli joulutunnelmaa ja paljon ihmisiä, valot loistivat, koristeet kimalsivat ja pullot kilisivät. Illan hämärtyessä juomat kävivät vähiin. Ei auttanut muu kuin ryhtyä hommiin, laittaa Pönäkkä tulille ja keittää lisää juomaa ennen nukkumaan menoa. Aamulla alkoi etikettien kiinnittäminen pulloihin ja niiden kuljetus Joulutorille. Vaikka kiirettä piti ja väsymys alkoi jo painaa, – ja olit jo aivan kyllästynyt pullojen kilinään- oli kuitenkin tunne siitä että olit osa joulun taikaa ja tarjosit ihmisille jotain ainutlaatuista ja lähellä tuotettua, omalla reseptillä tehtyä juomaa. Niin joulun taika jatkui kuusenkerkkäjuoman ja kiireisen puuhastelun merkeissä.